Ортопедични чехли

Поддържащите, добре прилепнали обувки играят жизненоважна роля за поддържане на подвижността на хората. Но носенето на подходящи обувки понякога не е достатъчно за хора с определени заболявания на краката и тип крака. Ако имате деформация на стъпалото или пръстите на крака, сложно или тежко нараняване на стъпалото, отворена рана или неврологично заболяване, което засяга краката ви, може да се нуждаете от ортопедични обувки.

 

Ортопедичните чехли влизат в категорията на ортопедичните обувки, но за разлика от обувките, които имат роля за подвижността, то ортопедичните чехли имат за цел да осигурят максимална лекота и свобода на крака, дори и в статична позиция на крака.

 

Ортопедичните обувки са обувки, които са специално проектирани да поддържат или приспособяват механиката и структурата на стъпалото, глезена и крака и имат редица медицински полезни характеристики и функции, които ги отделят от ежедневните обувки.

 

Колкото по-ненормална е механиката на краката ви, толкова по-вероятно е да имате нужда от ортопедични обувки. Същото важи и за ортопедичните чехли. Тяхната подметка е направена да приема крака по-леко, за да може стъпалото да се приспособи лесно.

 

Ортопедичните чехли имат редица характеристики, включително:

Здравина на усукване, добре люлееща се междинна и външна подметка. Това означава, че подметката не се усуква лесно и е заоблена, за да ви помогне да ходите нормално и кракът ви да се чувства добре.

 

Ортопедичните чехли лесно се носят с подвижни подложки за чорапи. Много хора, които се нуждаят от ортопедични обувки, също се нуждаят от ортопедични изделия по поръчка. Подвижната подложка за чорапи осигурява пространството, необходимо за поставяне на ортеза например.

 

Ортопедичните чехли се предлагат в различни ширини и форми, за да се гарантира, че пасват правилно на различни форми на краката, различни деформации и проблеми.

 

С напредването на възрастта частите от тялото им започват да се износват, така че често възрастните хора се нуждаят от ортопедични обувки и в частност ортопедични чехли, които да им доставят удобството да не се налага да носят обувки, но да имат лекотата на чехлите.

 

Ортопедичните обувки обаче не са само за възрастни хора. Лошата механика на краката засяга хора от всички възрасти, така че е нормално и младите хора да носят ортопедични чехли. За щастие, ортопедичните обувки са изминали дълъг път от тромавите черни и тежки дизайни от минали години. Днес има редица относително стилни опции за хора от всички възрасти и модни вкусове, чехлите са сред тях.