Ортопедични обувки Scholl

Scholl е марка, която произвежда ортопедични обувки за възрастни с проблеми, свързани с краката. Според статистиката заболяванията на краката и тяхната деформация представляват една четвърт от всички заболявания на опорно-двигателния апарат.

 

Повече от половината от населението на света страда от плоски крака. Постоянното  подуване на краката, умората дори след кратка разходка, болките в стъпалото и подбедрицата, постоянните мазоли, напукванията на петите, деформацията на стъпалото в големия пръст – са все проблеми, които съпътстват състоянието плоско стъпало.

 

Правилно проектираните ортопедични обувки Scholl ще ви помогнат да спрете плоскостъпието и да поддържате краката си удобни през целия ден.

 

Какви проблеми носи развитието на заболяването със себе си?

Неприятните последици от плоското стъпало може да се предотвратят със системното носене на ортопедични обувки Scholl.

Обикновено сводовете на стъпалото имат сводеста структура. Специално проектираните обувки са необходими за намаляване на статичните и ударни натоварвания върху опорно-двигателния апарат по време на изправяне и движение. По време на системно пренапрежение, съединителните тъкани на подметката се разтягат и краката вече не могат да изпълняват напълно своята функция. Ударната вълна от движението се преразпределя в ставите и гръбначния стълб.

Симптомите на състоянието на плоските стъпала започват да се проявяват под формата на умора след ходене, в мазоли и систематични отоци и болки в краката. Постепенно развитието на болестта води до по-сериозни последици, които носят осезаеми неудобства в ежедневието.

Halux Vargus е деформация на стъпалото в областта на палеца на крака - усложнява избора на обувки и изглежда естетически неприятно. Шпорите на петите правят  ходенето болезнено.

 

Кой трябва да носи ортопедични обувки?

Развитието на плоскостъпие спира, ако постоянно носите ортопедични обувки. Те ще бъдат полезни на всеки човек, живеещ в голям град. Съвременният начин на живот е основната причина за появата на деформации на стъпалата. Постоянното носене на обикновени обувки, заседналият начин на живот и плоските повърхности на пода и асфалта лишават ходилото от естествения масаж, който получава в естествени условия: по време на често ходене бос по трева и скалисти пътеки.

Има рискови групи хора, които са особено податливи на появата и развитието на плоско стъпало:

  ♦ хора, принудени да ходят и да стоят повече от четири часа на ден;

  ♦ жени, които носят токчета с височина над 5 см, както и всички, които носят неудобни тесни или широки обувки;

  ♦ хора с наднормено тегло;

  ♦ бременни жени: хормонален ефект върху съединителните тъкани - тъканите стават еластични и по-специално плантарната апоневроза вече не задържа свода на стъпалото и то се отпуска;

  ♦ хора, претърпели наранявания на долните крайници.