5 разлики между обикновеното пазаруване и онлайн-шопинга

Posted by vili 11.02.2016 0 Comment(s)

Целта на пазаруването, такова каквото го познаваме, е да направи в притежание на клиенти продукта, който той е пожелал. При обикновеното пазаруване, в кварталния магазин, в търговските вериги, по пазарите и при онлайн-шопинга имаме един и същ резултат, но начина по-който клиентът е достигнал до желания продукт е различен. Това произлиза от разликите, които се състоят в двата начина на пазаруване.

 

  1. Онлайн-шопингът е много по-достъпен за потребителите, защото споделянето на информацията става, много по-лесно и бързо, чрез мобилните електронни устройства. Докато при обикновеното пазаруване, често можете да се сблъскате с незнанието на продавача за продукта, или още по-лошо малката информация, която изобщо можете да намерите за него, когато сте в магазина или мола.

 

  1. Добре-организираната електронна търговия, позволява на потребителите, които са избрали онлайн-пазаруването, да нямат никакъв директен контакт с хора. Докато при обикновеното пазаруване, често се налага да контактуваме с лица, които не винаги имат професионалната квалификация да ни предложат дадената стока.

 

  1. Онлайн-пазаруването позволява унифициране на услугите, за различните продукти. Представянето, избирането, купуването, доставката се движат праволинейно докато достигнат до клиента, независимо дали продуктът е обикновена дреха, или обемна холна гарнитура.

 

  1. Съобщенията, запитванията и сделките могат да бъдат направени по асинхронен начин. Електронната система обработва автоматично дадената информация и тя бива прехвърляна където трябва, или както се изисква, за да се осъществи транзакцията. Обикновеното пазаруване изисква синхронност в обработката. Ръчна обработка на плащането, директни разговори, а понякога трябва да се чака с часове, за да пълното изготвяне.

 

  1. При онлайн-шопинга е достъпна  цялостна информация на всички продукти на дадената фирма, налична за потребителя по всяко време на денонощието. Докато при обикновеното пазаруване е практически невъзможно да се изготви унифицирана платформа, която да дава пълната информация за продуктовата база на фирмата.

 

Разбира се, феновете на двата вида пазаруване винаги ще имат своите основания да предпочетат едното или другото, но дадените условия подтикват към възможни решения. Когато сте по-информирани, вие ще знаете, кой вид пазаруване ще бъде подходящ за вас в дадената ситуация.