Как да поддържате дамската чанта

Posted by admin 04.09.2015 0 Comment(s)

дамска чантаВсяка жена се нуждае от дамска чанта, която да й служи да носи личните си вещи, когато е извън дома си. Жените обичат да вземат със себе си какво ли не- гримове, чадъри, списания и всичко, каквото може да побере чантата им. Но дамската чанта отдавна не е само необходимост. Днес тя е незаменим моден аксесоар, който трябва да се поддържа в добро състояние.

 

В зависимост от материала, от който е изработена, всяка чанта се почиства по различен начин. За различните материи се използват различни препарат, гъбички и четки за почистване.

 

Така например чантите от естествена кожа се почистват с гъбичка за полиране, каквато се използва и при обувки от естествена кожа. С тази гъбичка можете да почиствате петната от кожата. Друг начин е да почиствате със специален препарат за естествена кожа с помощта на специализирана гъбичка. В случай, че нямате такава гъба, може да използва кърпичка за слънчеви очила, за да не нараните кожата.

Дамски чанти от найлонови, гумени и други подобни материали трябва да се измиват само с вода. Ако се използват каквито и да било препарати, има вероятност да се повреди тяхната повърхност.

 

Най-лесни за поддържане за чантите от плат, тъй като те могат да се изпират директно в пералнята заедно с дрехите. 

 Преди да започнете почистване с препарат, изпробвайте върху малка част на място, което е незабележимо, за да видите как ще подейства препарата. Почистете цялата повърхност на чантата едва след като сте се уверили, че препарата няма да съсипе материята.

Ако имате колекция от дамски чанти, сред която имате модели, които не употребявате често, необходимо е да ги съхранявате в торбичка за прах.

 

 По този начин ще ги запазите за по-дълъг период от време. Както обувките се съхраняват в кутии, така и чантите трябва да се съхраняват с специални пликове.