Как да изберем подходящи обувки на висок ток

Posted by vili 07.03.2016 0 Comment(s)

Удобни обувки на висок ток – има ли такива?

 Може и да ви звучи като противоречие, особено ако не носите такива модели, но високите обувки съвсем не е задължително да са неудобни.

 Ще ви дадем някои съвети как да изберете точния модел, за да се насладите на стил и комфорт.

 

 Първо, точният номер е задължителен. Това, че ще се отпусне или пък малко ви е хлабаво, но да не се притеснявате, не бива да ви успокоява. Когато обуете обувка, която ви е по мярка, със сигурност ще разберете.

 Съветваме ви да купувате в края на деня. Причината е, че сутрин стъпалата и като цяло краката се чувстват прекрасно след дългата почивка през нощта.

 Обаче друго е положението след цял работен ден. Седейки пред компютъра или цял ден кръстосвайки насам-натам, краката се подуват и стават по-чувствителни към дискомфорта.

 Затова, ако искате да сте сигурни, че дори след 8 часов работен ден ще имате обувки, които ще са ви по мярка и няма да ви убиват, пазарувайте след работа.

 

 Второ, обърнете внимание къде е разположен токът. В случай, че е на самия край на платформата, няма да оказва нужната подкрепа на стъпалото. Необходимо е центърът на тока да е точно в средата на петата ви. Правилото е с особена важност при тънките токове.

 

 Трето, малката платформа в предната част на обувката компенсира донякъде височината на тока и се оказват много по-удобни в сравнение с по-нисък ток без платформа.

 

 Четвърто, малко ще се отклоним от токовете, за да погледнем високите обувки на платформа. Старайте се да купувате такива обувки, при която тя е изработена от по-мек материал, например гума, а не от пластмаса или дърво.

 

 Пето, като казваме висок, нямаме предвид само тънък ток, за да се радвате на стабилност и стил, заложете на дебелите токове, които най-често са съчетани с платформа в предната част на обувката.

 

 Шесто, заложете на каишките. За да не се притеснявате непрекъснато, че ще изгубите някъде своята обувка, все пак едва ли принцът ще ви я донесе, изберете такъв модел с каишки, закопчаващи се на глезена.