Полезно за избора ви на обувки

Posted by admin 04.09.2018 0 Comment(s)

Винаги избирайте обувките си въз основа на това къде ще ги носите. Ако имате нужда от чифт ежедневни обувки, не пестете пари и време, когато ги избирате. Всекидневните обувки най-добре е да бъдат удобни и с ниски ходила.

 

Винаги изпробвайте обувките преди да купите, дори и да знаете точно вашия размер. Не забравяйте, че при различните производители размерите могат да бъдат коренно различни.

 

За да премерите обувките, е добре да ги обуете на двата крака и да се разходите в самия магазин. Ако чувствате дори най-малък дискомфорт, тогава най-вероятно с течение на времето, той ще се увеличи. Обувките е добре да са ви леки и удобни - само в този случай ще се чувствате комфортно в тях. Обувките не бива да ви стиснат на петата или в областта на пръстите, а още по малко ходилата. Няма смисъл да се заблуждавате, че те ще се отпуснат с течение на времето, дори и ако продавачът ви убеждава, че това ще стане. Преди това да се случи на теория, вие със сигурност ще преживеете време на борба с мазолите и раните.

 

Това се отнася не само за обувките, които ви стягат, но и за обувките, които са ви големи. Ако често страдате от оток на краката, за предпочитане е да пробвате обувките вечер, защото тогава обема на краката е най-голям.

 

При закупуване на обувки, помислете за характеристиките на краката си - пълнотата на крака и нуждата стъпалото да бъде леко повдигнато. Хората с плоско стъпало се нуждаят от специални обувки, които да им дават нужния комфорт. Те не бива да икономисват от качествени обувки, изработени от първокласни, оригинални материали. Обувките трябва да съответстват на формата и размерите на крака - проверете дали формата на краката ви изцяло се покрива с тази на стелката и дали не изпитвате дискомфорт. Когато стоите, обърнете внимание на позицията на предния пръст - между него и обувките трябва да има малко свободно пространство (около един сантиметър).