Правила на color blocking в модата

Posted by admin 07.06.2019 0 Comment(s)

Обичате ли да се заигравате с цветовете при избор на дрехи? Съчетавате ли правилно нюансите? Ако сте от хората, които внимателно избират цвета на всяка своя дреха, най-вероятно сте чували за термина color blocking. За тези, които не знаят, днес ще обясним какво означава, как се прилага в модата и кои са неговите правила.

 

 

Тази тенденция се появява през няколко години, като най-голям интерес и популярност получава в края на 80-те и началото на 90-те години. За кратко се завръща през 2011 г. Днес дизайнерите отново налагат този стил все по-често. Но защо? Защото с color blocking лесно може да бъде превърната семпла и позната визия в индивидуална и оригинална.

 

Но какво представлява color blocking? Това е комбинация от няколко цвята в една визия. Отличителното тук, е че всеки цвят формира, така наречения "панел", доизграждащ визията.

 

Но внимавайте със заиграването с цветовете. Трябва да знаете, че color blocking е техника любима на почитателите на минималистичната и изчистена мода. Аксесоарите трябва задължително да са по-малко и по-незабележими, тъй като color blocking разчита на визуално представяне чрез цветните панели.

 

 

Разбира се трябва много да внимавате при съчетаването на цветовете. Не всеки се осмелява да се облече в color blocking стила, защото границата между оригиналността и безвкусицата лесно може да бъде прекрачена.

Най-правилно е да съчетаете допълващи се или контрастни 3-4 цвята, които не се бият помежду си и заедно изграждат хармонична визия.

 

За стилна визия използвайте дрехи с ярки цветове като червено, жълто или зелено, като между тях може да допълните с различни нюанси на бяло, бежово, сиво и кафяво, за да туширате леко силните цветове.

 

В краен случай може да включите и принт в цялостната визия, но също внимавайте тук да не се получи някоя безвкусица.

 

При color blocking може да избирате дали една дреха, като рокля или риза да е с примерно с 3 цвята в райета или във формата на геометрични панели или всяка дреха да е в различен цвят.

 

 

Ако ви е страх да експериментирате с много цветове и не сте сигурни в крайния резултат, можете да заложите на най-базовата версия на color blocking, а именно да включите само 2 нюанса. Единственото условие тук е те да са ярки и да си контрастират.

 

Аксесоарите също могат да са част от color blocking визията. Чанта или обувки в трети цвят биха допълнили прекрасно двата нюанса при дрехите, които сте избрали.