Правилно съчетаване на мъжки обувки

Posted by vili 14.01.2016 0 Comment(s)

 

 Обувките са изключително важна част от цялостното облекло не само за жените, но и за мъжете. Модните дизайнери обръщат голямо внимание и на двата типа – мъжки и женски обувки и затова разнообразието от модели мъжки обувки е също толкова голямо, колкото и при дамските.

 

 Предлагат се различни видове обувки, предназначени за определен повод или сезон. Но въпреки това, по-голямата част от мъжете обикновено избират универсален модел, който могат да носят както в ежедневието, така и за вечерни поводи. Не са малко обаче, и тези мъже, които следват модни тенденции и правила, за да изглеждат винаги безупречно.

 

 Изборът на мъжки обувки е също толкова труден, колкото и този на дамски. Той зависи от няколко важни неща, с които е добре да се съобразите.

 

 Добре е обувките и панталона да си съвпадат по цвят, но ако цветовете им са различни, по правило обувките трябва да са по-тъмни. Никога не носете бели чорапи, освен ако не отивате да спортувате. Залагайте на неутрални и тъмни цветове, а най-добре носете черни чорапи.

 

 Друго важно правило, което трябва да знаете е, че обувките трябва да си подхождат и с колана на панталона. Те трябва да си подхождат не само по цвят, но и по материя.

 

 Ако предпочитате да носите дънки, изборът на обувки по-лесен, тъй като с дънки могат да се носят почти всякакви модели и цветове. Единствено изключение тук правят лачените обувки. Те са предназначени за строго официални костюми.