Съвременната мода – страст или суета

Posted by admin 11.07.2016 0 Comment(s)

 Много често, след като гледат модно ревю от големите световни подиуми, хората възкликват: "Това не е възможно да се облече или носи от обикновен човек!" Донякъде са прави, но това събужда у тях усещането, че има нещо противоречиво в света на модата. Дизайнерите правят тези неща от страст или от суета. Какво ги кара да не спират въображението си пред нищо и какво ние обикновените хора можем да извлечем като полезен съвет относно модата? Нека оставим нещата в думите на най-големите в бранша.

 

 Знаменитата Коко Шанел казва: Една мода, която не достига до улицата, не е мода. Затова тя остава модна икона, защото всичко, което е направила е било с цел облеклата да стигат до хората. Знаменитата  черна рокля ще остане легенда в модната индустрия. Затова тя допълва още: „Модата се прави, за да излезе отвъд модата”. Тоест, да започне да живее свой собствен живот.

 

 Едит Хед, от своя страна казва на жената: „Можеш да имаш всичко, което искаш от живота, но ако си облечена подходящо за него.” В този стил е изказването, че: „Не е грях да си облечена зле, но няма по-голям моден грях от това да си облечена добре на грешното място”. Затова, винаги подбирайте добре гардероба си.

 

 Знаменитата Мерили Монро казва: "Не зная кой е измислил тези обувки на висок ток, но зная, че жените им дължат много." Обувките и модните аксесоари са важни, защото придават на елегантното облекло, завършен вид и оформят перфектно вашето излъчване. Само, за да затвърдят фразата на Пиригрили, че: „Бог е направил жената, но шивачът е направил дамата”.

 

 Страстта и суетата в модата винаги са вървели ръка за ръка, важното е когато ние се влияем от модните тенденции, да го правим с мярка и според нашите лични представи и възможности, защото лошата мода не е дизайнерско решение, а неправилно използване на идеите. Днес светът е по-малък и бързо можете да стигнете до големите идеи в модата. Ако ги приложете със страст, облеклото ви ще излъчва същото, така няма да остане място за суета.