Стилът "Чикаго" при дрехите: Манифест на женствеността

Posted by vili 05.02.2016 0 Comment(s)

 Америка на 20-те и 30-те години се характеризира с ексцентричност, противоречивост и екстравагантност. Това е период на промени, лукс и време на празнуване. Именно в такова противоречиво време се появява в САЩ чикагската мода при дрехите. Впоследствие тя започва да се използва и от почтените жители на гангстерският Чикаго и се превръща в едни от най – популярните модни тенденции в целият свят. В наши дни този невероятен стил преживява своето прераждане.

 

 Вталените рокли не много под колената или до пода, но със съблазнителна цепка, дълги ръкавици, мрежести чорапи, пера – такива са ярките елементи в стила на дрехите „Чикаго“. Модните дизайнери през това време се стараели максимално да изразят себе си – показвайки своята независимост, привлекателност и сексуалност.

 

 Цветовата палитра се ограничава предимно в класиката:  доминират нюансите на черното, кафявото и бялото. Допуска се обаче използването на аксесоари със златист и тюркоазен цвят. Кройката на блузите, роклите и полите е обезателно вталена подчертаваща женствеността и изящността на силуета. Роклите в стил Чикаго акцентират върху линията на деколтето и също така разкрива краката до коленете както и ръцете. Презрамките , дълбокия гол гръб, откровените цепки на бедрото – без всичко това е немислима дреха в този стил. Той не подхожда на пълнички дами, върху тях ще изглежда пошло.

 

 Тъканите, които се използват за изработката на дрехите в стил Чикаго са блестящи, течащи и благородни – шифон, коприна,  кадифе и сатен. Допълнителен шик на дрехата и придават нейните декорации – дантели, камъни, ресни, пайети и бисерни мъниста. От тази рокля струи неповторим чар и изисканост и съвършена „не крещяща“ яркост. Козината е небрежно хвърлена през рамо и перфектно компенсира цвета на облеклото. За подчертаване на своята сексуалност  в този стил дамите са използвали още чорапи в черен цвят. Може да използвате и дискретно изкуствена бенка.

 

 Бижутата се характеризират със своята лаконичност. Така например един низ от перли би бил достатъчен. Шала от шифон също пасва добре. Приятно допълнение при стила Чикаго е шапка с воал или лента опасваща само челото. За обувки се спрете на обувки на токчета във формата на малки лодки или затворени такива в английски стил.

 

 Естествено не може без подходящият грим – гъста черна очна линия, тъмни сенки, ярко – алено червило, силно изразени вежди и блед тон на лицето.

 

 Обличайки се в дрехи със стила Чикаго, сте обречена винаги да привличате погледите на мъжете. Само не прекалявайте със сексуалността дами. Изберете едно от двете или дълбокото деколте или широкият гол гръб. Иначе от елегантна жена, може да се превърнете във вулгарна особа.