Техники за шумни обувки

Posted by admin 05.06.2018 0 Comment(s)

Шумът е дразнещ, не само за вас, но и за околните. Плюс това, не искате да ви взимат на присмех заради такива обувки. Въпреки че намокрянето е една от причините, поради които вашите равни дамски обувки могат да станат пропускливи, често има случаи, когато и при нови обувки (предимно кожени) може да се получи същия неприятен ефект. В такива моменти има няколко техники, които можете да използвате, за да избегнете това положение.

 

Използвайте лепило

Ако обувките ви са нови и няма начин причината за шума да е намокрянето им, тогава може би тока на обувката е разхлабена. За да го оправите, нанесете малко лепило между тока и подметката. Натиснете върху подметката и я задръжте за известно време. След като лепилото изсъхне, повървете с обувките малко, за да проверите дали шумът продължава.

 

Използвайте лосион за ръце

Ако първият съвет не работи и все още искате да знаете как можете да направите така, че обувките ви да не издават шум, нанесете малко лосион за ръце във вътрешността им.

 

Използвайте слънчева светлина

Когато обувките са се намокрили в дъжда или по друг начин и вие подозирате, че това е причината за скърцането, ги подръжте на слънце, за да изсъхнат най-малко 2-3 дни. Ако водата е виновникът, топлината трябва да помогне и да даде на обувките ви предишната им форма. Проверете стелките и вътрешността на обувките, за да проверите дали те не са влажни, преди да ги носите отново.

 

Използвайте царевично нишесте

Понякога стелките на обувките не са напълно залепени и могат лесно да се свалят. Ако можете да направите това, извадете вътрешните стелки, нанесете бебешка пудра или царевично нишесте в района. Поставете ги обратно на местата им и оставете обувките настрани, където да прекарат нощта.

 

Използвайте сапун

Като последна възможност, можете да проверите дали езика не търка обувките – той трябва да е в правилна позиция под връзките. Ако е така, нанесете сапун или животинска мас върху езика, разтъркайте го добре и след това поносете обувките, за да проверите дали още има шум. Вашата първа задача е да откриете причината и незабавно да приложите правилното решение. И ако нито един от горепосочените съвети не работи, можете да опитате да върнете обувките (ако току-що сте ги купили). Ако са купени онлайн, имате право според закона за защита на потребителите да ги върнете, да обясните проблема си и да попитате дали те могат да бъдат заменени.