Туристически обувки

Posted by admin 11.10.2019 0 Comment(s)

Туристически обувки за планина

 

Чарлз Данър създава своя собствена версия на туристически обувки водоустойчиви и качествени едва в началото на 70-те години, когато страстта към заниманията на открито превземат Америка. Този модел на градски туристически обувки

прилича на планински ботуши, каквито компанията е правила преди, но е със значително предимство в теглото: от 2,9 кг. на 1,8 кг. Истинското откритие всъщност е следващият модел, наречен Light (светлина). разработен с помощта на бившия служител на фирмата Гийом Сакре. В новия модел плътната кожа е заменена с устойчиви найлонови вложки на места, където се цели гъвкавост, а това допълнително намалява теглото. Основната новост е използването на материал с технологията Gore-Tex, като това се счита за първата й употреба в обувната промишленост.

 

Италианският регион Венето е известен със своята обувна промишленост през 17 век. През 60-те години Монтебелунна става един от световните центрове за производство на планински обувки. През 70-те години Technica разработва нов метод за производство на ски обувки от пластмаса, което е краят на използването на кожа в ски обувките. Това направи Montebelunna един от най-важните производители на ски обувки, които произвеждат 75% от световните ски обувки.

 

Възпитани в такава среда, братята Майко и Денис Синьор, натрупали опит в обувните фабрики в региона, основават компанията Calzaturificio Diemme и под това име започват да шият обувки на договорна основа. Сред клиентите им са: Chanel, Bottega Veneta, Maison Martin Margiela, Gucci, Nonnative, Bedwin и др.

 

Натрупали богат опит в производството на разнообразни обувки - от ловни обувки до градски маратонки, братята Signor започват да създават обувки под собствена марка. Те не произвеждат типични сезонни колекции, а правят обувки по индивидуални поръчки на клиенти. През 2007 г. японският дистрибутор на GMT се интересува от компанията, която адаптира туристическите обувки към градските условия, например, поставяйки ги на бялата подметка на Vibram Cristy.

 

 

Туристически обувки мнения

 

Ако се нуждаете от туристически обувки избор, може да разгледате форумите за препоръки и мнения. Там ще намерите широк асортимент от компании, предлагащи оригинални и качествени трисезонни туристически обувки. Сред най-евтините са туристически обувки български, но има и много други достъпни обувки за неблагоприятни или екстремни атмосферни условия. Едни от най-харесваните от потребителите вносни обувки са туристически обувки Адидас и туристически обувки  Декатлон, а сред модерните компании за български туристически обувки са туристически обувки Мат Стар и туристически обувки Булдозер.