В борба с тесните обувки

Posted by vili 16.03.2016 0 Comment(s)

  Един от най-често срещаните проблеми на новите обувки е това, че правят мазоли и първоначално са по-тесни. Ако обувките ви стискат и създават дискомфорт още в магазина обаче, бъдете сигурни, че това няма как да се промени коренно занапред. За да избегнете увреждания на ходилото, може да прибегнете към някои от следните трикове. Те действат ефективно върху естествена кожа, но при изкуствената също се наблюдават видими резултати.

 

  • В домашни условия може да намокрите парче плат с ракия или спирт и да го втриете във вътрешната страна на обувките. Веднага след това ги обуйте, за да има ефект. Така те ще се отпуснат и няма да ви притискат и създават проблеми. При необходимост повторете няколко пъти.
  • Друг трик е този с вестниците. Ако не искате да слагате спирт или ракия в обувките, то тогава ги натъпчете със стари вестници, които сте намокрили предварително. Натискайте, така че да се издуят.
  • Третият съвет е да замразите обувките, които ви стискат в хладилната камера. Оставете ги за денонощие там, след това с хавлиен чорап ги обуйте и се разходете с тях. Може преди поставянето им леко да ги навлажните от вътрешната страна. Ефект от замръзването ще получите и по-друг начин – найлонови торбички, пълни с вода, се поставят в тесните обувки и се слагат за часове във фризера. От това кожата на обувките се разтяга и така лесно ще постигнете резултат.
  • Идеята да се изкъпете с новите стискащи обувки сигурно ви се струва налудничава, но това също помага. Само че при естествената кожа има риск тя да се напука, така че бъдете внимателни.
  • И на последно място с най-нисък процент не ефективност за борбата с тесните некомфортни нови обувки идва кремът за ръце.  Той действа само при естествена кожа обаче. Нанесете крема от вътре на обувките и ги обуйте с чорап. Така кожата ще се поотпусне и ще омекне.