Колко високи да са токчетата, за да не се подуват краката

Posted by vili 12.03.2016 0 Comment(s)

 Страдате ли от уморени крака? Най-вероятно това се дължи на носенето на обувки с висок ток. Как да се справим с този проблем, засягащ повечето жени на планетата?

 

 За нормална височина на тока се смята тази между 5 и 7 см. Обувки с по-високи токчета напрягат ходилото и така краката лесно се уморяват. За да избегнем подуването, ето някои съвети за задължителните обувки, които трябва да имаме в гардероба си:

 

  Ниски мокасини или тип пантофки – знаем, че те не са най-подходящи за работната атмосфера, но поне веднъж в седмицата може да си позволите да отидете на работа спортно-елегантни и да сложите по-ниски обувки, за да отпочиват краката ви.

 

 Ботуши до коленете – за зимния сезон ботушите са задължителен аксесоар в гардероба на всяка жена. Нека височината на тока да е щадяща ходилата – не по-високи от 7 см. Може да си изберете и ботуши на платформа, като трябва да бъдат повдигнати и отпред, за да няма силен наклон на крака.

 

 Класически обувки с остър връх и тънко токче – те подхождат на всеки аутфит – както с дънки и риза, така и с официална рокля. Ако държите на височината, то за тях важи същото правило – нека обувките не бъдат с голям наклон, затова ги взимайте с подметка отпред поне сантиметър, два.

 

 Сандали със среден ток с каишка  - за летните месеци сандалите са най-подходящи. Краката дишат, защото са в отворена обувка и дори и малко по-високите токчета – например 8-9 см, няма да бъдат проблем.

 

 Маратонки – да си дойдем на думата! Няма по-удобни от добре познатите маратонки. Днес на пазара има хиляди модели и така може да изберете няколко чифта, които да носите с много желание.

 

 Друг съвет е никога да не купувате по-малък размер обувки, които да пристягат краката и да създават неудобство. От тях ще получите мазоли и дори може да разраните трайно пръстите на краката си.