Завръщането на белите дамски ботуши

Posted by admin 05.01.2019 0 Comment(s)

Когато през 1966 г. Нанси Синатра изпя песента „Тези ботуши са направени за разходка” тя пееше точно за белите ботуши. 50 години по-късно се предлагат най-различни модели на модния подиум, на витрините на луксозните магазини и в онлайн магазините, за да намерят дамския крак, който най-добре ще им приляга.

 

Не случайно започнахме с цитат от песен. Той е свързан с началото на историята на дамските бели ботуши и по специално моделите, които се създават от различни дизайнери в началото на 60-те години на ХХ век: тези на високи токчета на Бет Ливайн и култовите go-go с ниска подметка и с височина до средата на прасеца. Името на вторите произлиза от френския израз за щастие и радост, което обяснява защо така се пее в песента.

 

Белите дамски ботуши още в онези години започват да се разпространяват по най-различни начини, като дори се свързват и със началото на ерата за покоряването на космоса. Дори Бъз Олдрин, човекът стъпил на луната носел бели ботуши. Просто това е било времето, в което белите ботуши са се отличавали сред всичко друго на пазара.

 

Да се върнем обаче в настоящето. Днес онази златна епоха на белите дамски ботуши е ретро стил, но със завръщането на белите ботуши на краката на няколко актуални модни икони, които със сигурност не изглеждаха ретро, нито правеха изявления за глобалното затопляне. Просто белите ботуши изглеждаха страхотно и като перфектния аксесоар за ходене, който върви с почти всичко като облекло.

 

Изборът днес е много по-разнообразен откъм конфигурация. Така че модерните млади момичета и дами могат да избират модели, които прилягат най-качествено на техния начин на обличане, фигура и разбиране за мода.

 

Така че да, белите ботушки се завръщат и не с дядо Мраз! Както свидетелстват техните проявления в света на модата и по-улиците на града, те винаги ще бъдат идеалния избор за дамски ботуши, които ще ви преведат през зимата до пролетта.