"Златни" правила за избор на обувки

Posted by admin 02.09.2018 0 Comment(s)

Обувките са дефиниращата фигура, която създава стила на една жена. Те правят изявление на класа и помагат да се изгради репутацията. Те са не само важен аксесоар от нашия гардероб, но и допринасят за собственото ни здраве, защото некачественият чифт обувки може да навреди на краката ни докато ги носим. Как да не правите неправилнен избор и да закупите дамски или мъжки обувки, които ще допълнят безупречния ви вид и ще ви осигурят комфорт? За да направите това, следва да спазвате някои прости правила при пазаруване.

 

Не купувайте обувки, ако сте много ограничени във времето - за предпочитане е да изгубите повече време в мерене, отколкото да направите грешка при избора си и след това да се чувствате разочаровани.

Закупуването на обувки през лятото се прави с подходящ тънък чорап (найлон или памук), а през зимата на по-плътен. Винаги носете чорапи с такава дебелина при пробата, с каквито след това ще носите обувките.

 

За предпочитане е да изберете обувки от естествена кожа - тези продукти "дишат" и насърчават нормалния топлопренос, което не може да се каже за моделите от изкуствени суровини. Проверете качеството на обувките - добрите обувки се изработват прецизно. Върху шевовете им не се виждат следи от маркер, паста или лепило. Обърнете внимание на кутията - като правило, самоуважаващите се производители не спестяват от прилични опаковки.

 

Помолете продавача да ви предложи съответните продукти за правилна грижа за закупените от вас нови обувки и, ако е необходимо. При закупуване на обувки, след като ги премерите отново у дома и установите, не се нуждаете от тях, според закона за защита на потребителите, имате право да ги върнете, в интервал от 2 седмици (разбира се, ако не те ги носили). Ако следвате тези съвети за пазаруване, тогава чифтовете обувки, които избирате, ще ви носят радост с години!