Топ правила при избор на зимни обувки

Posted by admin 16.08.2016 0 Comment(s)

 Правилно подбраните зимни обувки  е един от начините да ви е удобно през зимата и то без настинки и други здравословни проблеми. Ето и няколко правила:

 

 1. Проверете кожата колко е естествена чрез издърпване – изкуствената кожа пружинира. Кожени обувки от истинска кожа трябва да имат кожен етикет. Ако го опипате леко с нокът и той се разпори и върне бързо в естествено състояние значи не е естествена кожа. И сигурен знак за естествена кожа е държането ви в ръце.  При дълго дзадържане тя се загрява.

 

 2. Искате ли велурени обувки? Остава един риск - да си купите фалшив велур, който е ефтин. Фалшивият велур е с гъсти и къси влакна, а шистинският с пухкави и меки.

 

 3. Много хора започнаха да купуват набук. Проверка може да му направите както при кожата като прекарате "нокътна" ивица по него. При изкуствения набук се връща бързо към естественото състояние.

 

 4. Сега е време да тествате козината. Внимателно я дръпнете, ако е лоша лесно се къса. Обърнете внимание и на факта, дали е дебела и дали няма "плешиви петна", или рискувате да ви е студено през зимата.

 

 5. За да ви служи една обувка повече от година, вижте от какви допълнителни материали е направена - полиуретан, гума или гума подобна на кожа. Вижте и дебелината: колкото по-дебела е, толкова по-добре. Също толкова важно каква е подметката – ако е гладка, лесно ще се хлъзгате.

 

 6. Ние рядко обръщаме внимание на стелките, а трябва да го правим.  Ако са залепени, не трябва да се махат лесно, иначе вие трябва да ги залепите. Имайте предвид, че те трябва да бъдат отрязани точно по контура на обувката, в противен случай обувките ще ви бъдат неудобни за носене.

 

 7. Ако си купите зимни обувки с цип, обърнете внимание на факта, че неговите елементи трябва да са гладки и паралелни, иначе много скоро трябва да носите обувките си на ремонт.