Новите тенденции в носенето на кадифето

Posted by admin 02.11.2016 0 Comment(s)

Кадифето е ангажиращ плат и не всяка дама може да го носи или да го съчетава. Общото мнение на експертите е такова, въпреки това, то е много харесвана материя и е изкушаващо в различни свои модни вариации. Кадифето е меко, копринено, топло и неизбежно елегантно. След като модните подиуми бяха буквално ‘наводнени’ от кадифени облекла като предложения за новия студен сезон, съвсем естествено е да се обърне внимание на новите тенденции.

 

Номерът е да го маскираш: по-смелите дами могат да предпочетат total look – изцяло в кадифе, но трябва да внимават, защото той е този, който е труден за носене. А тези, които обичат по-обикновен стил, могат да се спрат на панталон или пола – така ще олекотят ‘тежестта’ на материята. Един такъв пример за олекотяване е чрез широк кадифен панталон до глезена, с висока талия и лесен за съчетаване с есенното яке.

 

Кадифената пола е страхотна за слънчевите дни на ранната есен, особено в комбинация със сникъри – за един по-свободен стил, лишен от формалност. По-широките кадифени поли носят мотив на райета и изправена линия. В споменатият свободен стил, те се комбинират с блуза в цветовете на полата.

 

Кадифените пуловери също са интересно модно решение, като самата материя прави цветовете, украсата и съчетанието им да изглеждат още по виртуозно, и така пуловерът сякаш заблестява. Черната блуза с велурена украса по ръцете и по гърба вече е решение в елегантна стилистика, особено в съчетание с черен дамски панталон. Има и модели якета от кадифе. Тези с цип са страхотно решение за есента.  

 

 

 

 

Кадифето изисква смелост и правилно съчетание. Не се съмняваме, че дамите в България разполагат и с двете, за да приложат кадифените облекла в своето ежедневие по най-адекватния и успешен начин. Затова, всичко е във ваши ръце.