Няколко полезни съвета за хармонично съчетание на обувките с чантата

Posted by admin 08.11.2016 0 Comment(s)

Когато се стараете да постигнете перфектната комбинация между обувки и чанта, е добре да се съобразите с някои основни правила.

 

Съчетание по стил

Стиловото единство между обувките и чантата е задължително условие за хармонична визия. Вероятно няма човек, който да не се съгласи, че една комбинация на спортни обувки с изящна луксозна чанта би изглеждало нелепо и смешно. Възможно е да се допусне известен компромис само ако стиловете не се различават толкова категорично един от друг и сте се погрижили някоя част от облеклото да поеме ролята на обединител между тях.

По същия начин, когато съчетавате обувките с чантата, непременно обърнете внимание дали изглеждат еднакво скъпи. Проява на лош вкус е да комбинирате скъпи обувки с евтина чанта или обратното. Такава грешка със сигурност ще рефлектира зле върху имиджа ви.

 

Съчетание по форма

Формата на чантата следва да подхожда на формата на обувките. Ако те са със заоблена форма, няма да изглеждат добре до чанта, чийто дизайн използва остри ъгли и отчетливи линии. Орнаментите също имат значение, така че, наблюдавайте и тях, когато избирате подходящи комбинации.
 

 Съчетание по цвят

Когато говорим за комбинация между обувки и чанта по отношение на цвета, трябва да отбележим няколко много важни неща. Ако става дума за едноцветни модели, най-доброто решение е да се търси пълно съвпадение на нюансите. В случай, че това е невъзможно, може да се приеме и вариант на преливане на единия в другия цвят.  Това правило се отнася с най-голяма сила за ярките цветове и лъскавите материи.

Още един добър вариант за хармонично съчетание е изборът на два топли или два студени цвята. Комбинация на топъл със студен цвят е възможна само когато и двата имат някаква опора в останалата част от облеклото, в противен случай по-добре се откажете да ги използвате заедно.

 

И накрая, ето някои комбинации, на които винаги можете да заложите без притеснения:

  • меката кожена чанта се съчетава с всякакъв вид обувки, само внимавайте с цветовете
  • чантите със силно изразени геометрични форми, особено и ако са изработени от твърда материя, си подхождат отлично с дискретни обувки
  • чанти с леопардов принт си отиват с велурени или черни кожени обувки
  • чанти с необичайна форма и в ярки цветове се комбинират с едноцветни обувки