Модни дамски ботуши 2017 - Общи тенденции

Posted by admin 03.01.2017 0 Comment(s)

Ще се съгласите с мен, че няма по-удобни обувки, от ботушите, които да са подходящи за зимното време, особенно при минусовите температури, които се забелязват напоследък. В гардероба на всяка жена трябва да има любим чифт удобни и топли ботушки. Всяка дама обаче, която иска да е в крак с модата сеи задава въпроса дали обувките, които носи не са остарели морално? Днес ние ще ви запознаем с модата при дамските ботуши за сезона есен-зима 2016-2017. Ще ви помогнем да надникнете зад модните завеси относно общите тенденции, които налагат видните дизайнери при създаването на новите модели дамски ботуши.

 

Модни тенденции при дамските ботуши за есенно-зимния сезон 2016-2017

Първото, което се забелязва при новите идеи предлагани от дизайнерите са широки токове или токчета. Така че старата ни приятелка стабилната платформа загуби позиции, но да се каже, че е изчезнала от модният пазар и дизайнерските колекции, би било твърде преждевременно. Оригиналните и шикозни модни ботуши се отличават и с необичайни стилистични решения в дизайна на областта на пръстите – носълето може да бъде акуратно закръглено, предизвикателно остро и дори правоъгълно.

 

Много дизайнери представиха и ботуши на токове с леко модифициране на модела: токът е леко изместен към средата на стъпалото, която визуално създава ефекта, че  той "увисва" във въздуха. Независимо от очевиднният им леко гротесков изглед момичетата, които вече са изпитани тази модерна новост твърдят, че тези ботуши са много удобни.

 

Необичайно токче е тенденцията на есенно-зимния сезон и един от най-изразителните акценти при ботушите. Например - прозрачно, но украсени с орнаменти, което просто привлича вниманието. По същият начин е и модела, при който токът се сливат заедно, защото имат един и същи цвят и текстура.

 

Сред традиционните варианти са на мода все още - правоъгълните и трапецовидни токчета, които се разширяват в долната част, както и малките конусообразни токове, които са чудесна алтернатива на обикновеното токче.