Материята на чантата, каква да изберем и защо?

Posted by admin 31.08.2017 0 Comment(s)

Еко кожа, велур, плат, естествени материали – разнообразието е чудесно и завладяващо.

Можем да изразим себе си чрез чантата и в същото време да ни е безкрайно удобно с нея.

Като неписано правило се е оформило, че еко кожата е подходяща за ежедневни и официални поводи. Тя може да е елегантна и стилна, но практично се открива и в спортен вид или под формата на клъч за по-специални случаи.

Велурът е също толкова гъвкав и практичен, но някак стои една идея след еко кожата. За него е важно да се знае, че също има естествена и изкуствена разновидност, не му се чудете, ако го намерите под названието набук. Чантите от набук са направени от т.н. изкуствен велур.

Естествените материали при чантите са оставени предимно за свободното време, те много често навяват мисли за плаж и разходки сред природата. Към тази категория, бихме могли да вмъкнем и текстилните чанти, но те не са винаги от естествени материи. Металът е естествен материал, среща се, но изработката изцяло от метал е на страничен план при дамските чати, все пак се среща при официалните модели.

Нашите приятелки от плат са ежедневни и даже товарни (така се ражда дамската чанта, като чанта за пазар), но и официални, семпли, разкошни, вечерни, когато са формени като изтънчена кесийка, например. Разбира се не винаги е нужно да залагаме на чанти, спокойно може да разгледаме и евтините раници онлайн. Те изглеждат сладки, много са удобни и побират множество неща. Перфектни за всеки сезон са!

Ако в много отношения се държи на естествени материали, то сега ще споменем и защо тук нещата са различни.

Защо не е важно точно чантата да е от естествена кожа?

Има поне две много прости причини: първата е цената – тази от еко кожа е с много по-достъпна и приемлива цена и втората - еко кожата си има и еко идея, не се налага никое животно да бъде убито за да стане луксозна чанта.

Преимущество на чантата от естествена кожа може да е по-голяма здравина на материалите, но на фона на горните основания, все пак е по-вероятно да се спрем на еко кожата.

Освен това, коя жена иска да носи няколко години една и съща чанта. Тя може да ни е любима, но това не я прави единствена за нас!