Да обновим гардероба си с модни есенно-зимни обувки

Трябва да обновим или допълним гардероба си за приближаващите есенни и зимни месеци. Да си намерим чифт, защо не и два, красиви и комфортни обувки, в които ще ни е удобно и топло.

 

Как да си изберем обувки за студените сезони? Обикновено рядко търсим удобния чифт дебели обувки, боти, ботуши и апрески . Все гледаме да е нещо актуално, в крак с модните тенденции. Което не винаги е практично.

 

Обърнете внимание на следните актуални тенденции:

 

*Блок токове.  Дебелата и стабилна пета е модерна и безопасна, за разлика от тънките високи токчета.  Стабилни са при хлъзгаво време.

*Обувки с тракторен протектор. Релефната подметка с дълбоки шарки е модно продължение от предишния сезон. Предпазва при сняг и лед, изолира краката.

*Платформа. Тя не е само моден каприз, а тенденция, служеща на нашето здраве. Практично предложение за студената зима.

*Грубите ботуши. Топли предложения за късната есен и зимата. Най-често в новите колекции се предлагат в класически дизайн и спортен стил.

*Боти и ботуши в стил кежуал. Те са сред водещите модели. Високото им горнище предпазва от вятъра, когато сте с пола. Колкото по-къса е полата или роклята, толкова по-дълги са ботушите – правило за удобна визия при лошо и студено време. В тенденция, като спътници на ботушите над коляното са мини поли, туники и къси панталони.

*Боти с дебела подметка, с ципове и връзки. Удобни и топли, подходящи за панталони и дънки. Те, заедно с ботушите с дебела подметка, са задължителни за зимния гардероб, ако не обичате скучния външен вид.

*Угги ботушите и зимните обувки в спортен стил са също в тренд. Те са синоним на комфорт и са подходящи за дамите, които водят активен начин на живот. Подходящи са з сухо и ветровито време. Често се срещат изработени от велур, но той пропуска влага. Алтернатива е набукът. *Дамски апрески. На вид груби и тежки, не дотам женствени. Но са чудесни за късната есен и зимата, защото не пропускат влага, краката са топли и стабилни в тях. Апреските може да са по-къси или по-дълги, с масивна горна част. Но , освен че чудесно топлят, те могат да влязат и в интересни комбинации в зимната визия с клин или дебели чорапогащи в същия цвят и пухкаво яке или обемен пуловер.

*Гумени боти и обувки – демисезонни обувки. Отдавна са престанали да бъдат просто удобни модели за различни сезони. Дизайнерите толкова са се увлекли в стайлинга им, че превърнаха тези обувки в моден тренд. И днес гумените обувки, боти и ботуши станаха неотменна част от гардероба на всяка модна почитателка или практична жена. Днес те са от висококачествен каучук. Подходящи са не само за разходки, но и за постигане на стилна визия през хладното и мокро време.

*Есенно-зимни обувки в стил 70-те, които дизайнерите превръщат в ултрамодерни обувки с различна горна част, с платформи, с множество вариации на тока, с интересни материали и вложки.

*Ярки есенно-зимни обувки с остър или квадратен нос, модели в стил футуризъм.

*Спортните обувки придобиват нови форми. Това не са само маратонки, които добавиха още малко към своята популярност, но и различни опции за боти и ботуши в спортен стил, с висока, груба или релефна подметка, дълги връзки и ярка   вложка или декорация.